• Online endast
Hygain Rbo Riskliolja 5 Liter
Hygain Rbo Riskliolja 5 Liter

Hygain Rbo Riskliolja 5 Liter

Hygain Rbo Riskliolja 5 Liter

HygainRBO-5Liter
675,00 kr
Inkl. moms Skickas inom 1-2 dagar
Kvantitet
Leverans 4-8 dagar

Topplista
  Leverans inom 1-3 dagar
  Gratis frakt från 900 kr. Annars 57 kr!
  Säker betalning med Klarna
Beskrivning

Produktbeskrivning: Karensfritt

RBO® är en unik blandning av ren riskli-olja, fleromättade omega-fettsyror och naturliga antioxidanter för alla typer av hästar.

Hygain RBO innehåller naturligt anabola gamma-oryzanol som i studier visat sig ge ökad muskeltillväxt, minska mjölksyra, ge ökad uthållighet, är aptitstimulerande och skyddar mot stressframkallade magsår och vävnadsskador.

 • Karensfri för tävlan.
 • För heta och explosiva hästar
 • För avelsdjur
 • För distanshästar
 • För tävlingshästar
 • Förberedelse för visning och försäljning
 • För hästar med svag hälsa
 • För de hästar som äter dåligt
 • För gamla hästar

Varför lägga till olja?
Med de höga kraven på elithästar hjälper RBO® att maximera effekten av energiintaget. RBO® innehåller ca 2,5 gånger mer energi än de flesta sädesslag och absorberas bättre i tarmarna. Detta hindrar tillfälliga "socker-kickar" av för mycket kraftfoder som ofta leder till problem med hästarnas beteende.

RBO är naturligt anabol, och leder till ökad muskeltillväxt. Att den snabbt ger ökad muskeltillväxt och blank päls är utmärkt för hästar som ska visas, säljas, startas, rehabhästar som behöver snabbt bygga muskulatur som skyddar för vidare skadeproblematik.

Hästar som är explosiva mår bra av foderstater med låg halt stärkelse och hög halt fett. Studier har visat att dessa hästar reagerar betydligt mindre på tryck, ljud, rörelser etc och allmänt är lugnare, mindre känsliga och kommunicerbara.

RBO är aptitstimulerande och används av veterinärer som aptitsimulerande. Den skyddar också mot magsår. Den är i och med det utmärkt till rehabhästar, hästar som äter dåligt under resor, tävling etc.

Den långsamma energin i RBO® är idealisk för hästar som tränas för uthållighet och styrka. Detta beror på att kroppen tar upp mer av energin vilket leder till mindre produktion av mjölksyra. RBO ökar blodgenomströmning i muskulaturen och syresätter på så sätt blodet. Det leder till ökad uthållighet och minskad mjölksyra.

RBO® med renade fettsyror för bättrar pälsens glans och kvalitet. Därför är RBO® mycket lämpligt för hästar som ska säljas eller visas på utställningar.

Varumärke: HYGAIN RBO

Den långsammare energin som RBO® ger passar utmärkt för äldre hästar som har svårare att tillgodogöra sig energin i naturliga kraftfoder. Den är även aptitstimulerande.

Fettsyror i Aveln!
Balansen mellan energi och reserven av kroppsfett är livsviktig för dräktiga ston. Tillskott av RBO® hjälper ston att behålla en korrekt balans, speciellt under dräktighetens senare del. RBO ger även di-givande ston energi som behövs för att producera bra mjölk. 

Olja för prestationshästar
Ren riskliolja, Naturlig vitamin E, Omega 3, 6 & 9 fleromättade fettsyror och antioxidanter.

Ett naturligt alternativ till anabola steroider
Rapporter visar att Gamma Oryzanol i RBO® ökar muskelmassan och förbättrar pälsen. Hästarna får större kroppsmassa och ökar prestationen, liknande effekten av vissa anabola steroider. Karensfri för tävlan!

RBO®: Rice Bran Oil, din naturliga fördel:
RBO® är en unik blandning av ren risskal-olja, omega, fleromättade fettsyror och naturiga antioxidanter doserade för alla typer av hästar.

RBO® utvinns frän riskornens skal (Eng: bran) vilka är en restprodukt av vitt ris som framställts för människoföda.

Oljan utvinns genom en process som bibehåller näringsämnen. RBO® för hästar raffineras ytterligare för att bli mycket aptitlig för dem att äta.

Allt det goda med Omegarenade fettsyror:
Omega 3, 6 och 9 fleromättade fettsyror

 • förbättrar hälsan
 • skyddar cellmembranen i kroppen
 • minskar inflammationer i cellerna
 • minskar risken för fång och magsår
 • förbättrar hårremmen.
Produktdetaljer
HygainRBO-5Liter